femirun_team

FemiRun hoppas inspirera flera tjejer att våga börja!

FemiRun består av 5 tjejer som tillhör några av de främsta kvinnliga parkour/freerunners/trickers i Sverige och hoppas kunna inspirera fler tjejer till att våga börja träna!

Att skapa ett team med tjejer runt om i landet är ett del av ett jämställdhetsprojekt vars syfte är att lyfta kvinnliga profiler. Projektet leds av Nivin Shaker som säger så här:

Genom att skapa videon så vill vi lyfta fram förebilder och visa att tjejer kan och har samma förutsättningar som killar. Projektet är viktigt eftersom en av de främsta anledningarna till att tjejer inte vågar testa parkour är att de tror att “tjejer inte kan bli duktiga som killarna eller klara av samma hinder”, och med projektets syfte så försöker vi förebygga just det tänket! Därför hade vi lagt störst fokus på att visa upp förebilderna och få de att framstå som de duktiga atleter de är.

Förutom Nivin, från Uppsala, så består FemiRun av Göteborgarna Miranda Karnert, Alicia Karnert, Lisa Andersson och Stockholmaren Thelma Ilbäcken. Alla fem kan ni träffa på MOFS Girls Jam den 3-4 November i Sollentuna. Alla mellan 10-100 år är välkomna och biljetter hittar ni här: http://mofs.rocks 

Kan man inte komma till MOFS Girls Jam men vill ändå börja träna så tipsar Nivin om att använda klubb-kartan på PKTR.se:

Som tjej så går man tillväga precis som alla andra för att börja parkour. Man kan exempelvis gå in via PKTR.SE/hitta-traning och se vart det finns för lokala föreningar att ta kontakt med och börja träna i. Det blir roligare om man redan från början tar med sig fler tjejer och uppmuntrar varandra att träna tillsammans inom föreningen. Man kan även börja träna parkour på egen hand/eller med ett gäng kompisar och låta sig inspireras via youtube av andra tjejer och även se tutorials för hur man utför grundläggande rörelser.