img_20161119_215038

Nu ordförande och kommitté för Parkour/Freerunning & Tricking Sverige.

19 november träffades engagerade utövare, ledare och aktiva inom Parkour/Freerunning och Tricking i Kalmar. Fokus på mötet var att diskutera framtiden för idrotterna och hur vi bäst tillsammans kan stödja våra föreningar i landet och se till så att utvecklingen går åt rätt håll.

Tidigare har arbetet letts av kommitténs ordförnade Jack Lundquist, men som nu valt att ta ett steg tillbaka. Jack säger såhär:

PKTR har blivit en stark organisation inom GF som jag med gott samvete kan lämna till er, det finns massor av utrymme för utveckling, men det viktigaste för mig är gjort: Parkour och Tricking är officiella idrotter i Sverige, man kan tävla, träna och utvecklas i PKTR föreningar över hela landet.

 

img_20161205_132352_01

Jack Lundquist till vänster och Pelle Tunell till höger.

Mötet valde Pelle Tunell som ny ordförande i kommittén. Pelle, webbutvecklare till vardags, har en lång historia inom Tricking som började 2005 i Tierp och senaste året har han även suttit i styrelsen för Region Uppsvenska.

Jag tycker det är på tiden att få iordning en demokratisk struktur som dels sprider PKTRs verksamhet, men framförallt säkerställer att beslut grundas utifrån föreningars och utövarnas önskemål. Genom aktivare regionala kommittéer som söker en närmare kontakt med föreningarna hoppas jag få det att hända.

 

Resten av kommittén hittar du här nedanför. Generella regler för den nationella PKTR kommitté är som följer: Max 8 personer + ordförande, båda könen ska vara representerade och medlemmar ska ha god spridning runt om i landet.

Erik Isberg, Örebro

hållit på med parkour, organiserat, i 4 år. Innan det har jag hållit på med all möjlig annan idrott främst handboll och MMA.
Det jag framförallt tycker är kul att jobba med är att sprida och utveckla parkouren, samtidigt som själen och friheten bevaras.

Nivin Shaker, Uppsala

pluggar Psykologi och jobbar med att driva parkouren i Stockholm. Min resa började för ca 5 år sen då jag första gången förälskade mig i sporten och dess filosofi. Ända sen dess har jag fortfarande brunnit för friheten i både parkouren och tricking.

Jag är med i PKTR därför att jag älskar att engagera mig i att skapa fler event och projekt som ökar jämställdhet och intergration, samtidigt som fler kan ta en del av det och ha kul längs vägen Jag uppskattar även att arbeta inom PKTR med människor som är likasinnade och brinner för sporten lika mycket som jag själv gör.

Vahagn Mikaelyan, Gävle

Jag började träna Parkour “officiellt” 2012 i föreningen Gefle gymnastikförening dock har jag utövat rörelser som har ursprung i Parkour sen 2007. Jag är nu anställd tränare för Gefle Gymnastikförening inom området breddgymnastik där TTP disciplinen är, vilket är Trampolin, Tricking och Parkour; där vi nu är 370 utövare. Jag sitter i PKTR:s centralkommitté och Uppsvenskas Ungdomskommitté inom avdelningen PKTR.

Jag brinner för att organisera saker. Det är kul för mig att arrangera event, ordna upp rörelseträd, hjälpa föreningar att starta Parkour och Tricking grupper samt att assistera ledare till att utvecklas.

Hampus Heed, Karlstad

Tränare på Karlstad Parkour, jag är också en av grundarna av Karlstad parkour och har vart instruktör i ca 8 år nu och har inga planer på att sluta. Det känns sjukt bra att få vara med i PKTR, någonting jag kan framföra åt PKTR är att fixa ihop feta jams och få ihop parkour Sverige så alla får en skans att träna ihop med andra som delar samma intresse.

Evugeni “Zäta” Potechkin, Stockholm

27år Pluggat på GIH till Idrottslärare. Har jobbat med parkour i ca 5år. Bakgrunder i olika extrem sporter, så som inlines, free skii, bmx. Är aktiv mest i Stockholms regionen. Vill gärna sprida min kunskap och metodik med dem intresserade, och hitta ett säkert sätt som passar alla för att uttrycka sig med rörelse.

Robin Olovsson, Ängelholm

startade år 2006. Sedan dess så har jag varit sporadiskt aktiv fram tills för 2½ år sedan, då jag via en förening i Region Syd startade som ledare för Parkour. I dagsläget är vi över 120st deltagare och håller i 4 Jam’s per år via förbundet.

Att vara med i PKTR är för mig ett sätt att ge tillbaka till parkouren vad den har givit mig genom alla åren; en träningsform och filosofi som format vem jag är, ett sätt att uttrycka mig själv på och lärt mig överkomma livets alla hinder.

Per Munke Cross, Göteborg

Jag har alltid tyckt om filosofin bakom parkour, och har i princip alltid indirekt tränat det, men jag började “officiellt” med parkour ca 2014 då jag började träna med Stampede. Sedan dess har jag fortsatt träna men har främst arbetat administrativt inom just den föreningen.

För mig är det viktigt att alla som vill får möjligheten att testa på parkour/tricking, och ännu viktigare att alla känner sig välkomna inom community:n. En annan sak som är viktig för mig är struktur inom PKTR – främst på hemsidan.

Vill ni komma i kontakt med någon i den Nationella PKTR Kommittén hittar ni uppgifter till dessa under fliken: Kontakt!