Utbildningar

Lista på alla utbildningar som för nuvarande är inplanerade.

UtbildningPlatsDatumAnmälan
Parkour/Freerunning Steg 1Ängelholm21 JanuariAnmäl!
Parkour/Freerunning Steg 1Katrineholm18 MarsAnmäl!
Parkour/Freerunning Steg 1Göteborg8 AprilAnmäl!
Parkour/Freerunning & Tricking Steg 2Järfälla17-18 JuniAnmäl!
Parkour/Freerunning Steg 1Ängelholm23 SeptemberAnmäl!
Tricking Steg 1Ängelholm24 SeptemberAnmäl!

 

Kursbeskrivningar

Steg 1 kurserna är en heldagskurs (10 timmar) och är mestadels praktisk med inslag av teori. Steg 2 är en hel helg (18 timmar) där dag 1 är helt praktiskt och dag 2 är praktisk men med längre teori pass.

Observera att Baskurs Barn & Ungdom är ett förkunskapskrav för att gå en Steg 1 kurs. Samt att du ska vara fyllda 15 år.

För att gå Steg 2 krävs Steg 1 samt att du varit tränare i minst en termin och att du hunnit fyllt 16 år.

Läs mer om varje enskils kurs här nedanför.

 

Parkour/Freerunning Steg 1:

Parkour/Freeruning steg 1 är en praktisk utbildning med inslag av teori i form av säkerhet och metodik. Du får metodik, träningsupplägg, passningsteknik för grundläggande teknik och inblick i hur strukturerad träning kan minska antalet skador. Ett koncept om hur man håller en parkour/freerunning för en termin.

Utbildingen ger även möjlighet till användning av trampolin, trampett, räck och sviktgolv och gäller upp till enkel volt med helskruv.

Parkour/Freeruning steg 1 börjar med information om parkour/freerunning, ledarens ansvar och tolka gymnastiken för parkour/freerunning utövare och tvärtom. Du får även information om föreningsverksamheten och Gymnastikförbundets verksamhet, försäkringsfrågor, parkour/freerunning- & trickingverksamheten och dess syfte samt vilka möjligheter och skyldigheter man har som utövare.

 

pktr_struktur_utbildning1

Tricking Steg 1:

Tricking steg 1 är en praktisk utbildning med inslag av teori i form av säkerhet och metodik. Du får metodik, träningsupplägg, passningsteknik för grundläggande teknik och inblick i hur strukturerad träning kan minska antalet skador Ett koncept om hur man håller en Tricking för en termin.

Utbildingen ger även möjlighet till användning av trampolin, trampett, räck och sviktgolv och gäller upp till enkel volt med helskruv.

Tricking steg 1 börjar med information om Tricking, ledarens ansvar och tolka gymnastiken för Tricking utövare och tvärtom. Du får även information om föreningsverksamheten och Gymnastikförbundets verksamhet, försäkringsfrågor, parkour/freerunning- & trickingverksamheten och dess syfte samt vilka möjligheter och skyldigheter man har som utövare.

Parkour/Freerunning & Tricking Steg 2:

I Parkour/Freerunning, Tricking steg 2 får du fördjupad teknik, metodik, säkerhet och passningsteknig för parkour och tricking. Utbildningen ger även möjlighet till användning av trampolin, trampett, räck och sviktgolv till och med grenspecifika dubbelvolter med trippelskruv.

Utbildningen är 2 dagar och under första dagen behandlas metodik och säkerhet kring disciplin specifika rörelser som t.ex Kong Gainer, Dash Bomb, Double Cork, Triple Kong. Andra dagen fokuserar på redskapen trampolin och trampett med mycket dubbla volter samt ett ständigt fokus kring hållbar/skadeförebyggande -träning.

Förkunskapskrav:

Parkour/freerunning steg 1 och/eller Tricking steg 1 + därefter minst 60 timmars praktik i hallen under minst 6 månader.